Eksoottiset drinkit ja cocktailit

Perjantainen tai viikonloppuinen baarireissu tai kokoontuminen ystävien kanssa on monelle viikon kohokohta, jota varten tehdään armottomasti töitä arkipäivinä. Samoin lomilla on kiva nauttia auringosta ja ehkäpä tutustua uusiin drinkkeihin, jotka voivat piristää kaunista kesäiltaa tai hetkeä rannalla. Nykyään erilaiset cocktailit on helppo valmistaa myös kotona.

Muidenkin asioiden tavoin, cocktaileissa koetaan erilaisia trendejä, jotka vaihtelevat muutaman vuoden välein. Sekoitusten makumaailma voi vaihdella kirpeästä makeaan, hedelmällisestä tujun vahvaan alkoholitujaukseen. Joistain drinkeistä puhutaan myös jo klassikkoina.

 

 

Jos drinkit ovat sinulle intohimo, tällöin kannattaa miettiä baarimikon koulutusta, jolloin opit aivan uusia taitoja cocktailin valmistumisesta. Suomessa on useita tahoja, jotka tarjoavat ravintolatyöntekijän koulutuksen. Mahdollisesti opiskeluaikaa voi myös rahoittaa lainoilla, jotka ovat helposti saatavilla suoraan netistä. Lue lisää Lainat.fi sivulta.

Klassikko-drinksut

Klassikoksi mielletään sellaiset juomasekoitukset, jotka ovat olleet suosittuja jo monta vuotta - jopa vuosikymmentä. Ne eivät kuitenkaan ole tylsiä vaihtoehtoja, vaan ne voivat olla jopa yllättävän vaikeita valmistaa.

  • Mojito

Suurella todennäköisyydellä Kuubasta maailmalle levinnyt Mojito on monelle täydellinen kesädrinkki. Sen sisältämä raikas minttu, rommi ja sokerin tuoma makeus tekevät siitä erittäin eksoottisen makuelämyksen, jonka siivillä pääsee matkalle suoraan Karibialle. Mojito on lisäksi erittäin helppo valmistaa kotona. Siitä on tänä päivänä valmistettuja kymmeniä erilaisia valmiita sekoituksia, joita voi vain napata mukaan kaupasta esimerkiksi rannalle.

  • Negroni

Negroni on yksinkertaisuudellaan suoranainen kunnianosoitus cocktail-tieteelle. Alkujaan Italian Firenzestä maailmalle levinnyt drinkki sisältää yhtä suuret osuudet vermonttia, giniä ja Camparia. Se syntyi yli sata vuotta sitten erään firenzeläisen baarimikon käsistä, jolta amerikkalainen matkailija pyysi vahvempaa versiota Americano-cocktailista.

Uusin trendi: kuohuviinicocktail

Erityisesti italialainen prosecco-kuohuviini on noussut 2010-luvun lopun suosituimmaksi kuohariksi sivuuttaen muun muassa perinteisen samppanjan ja espanjalaisen cavan. Siitä tehdyt cocktailit ovat niin ikään aikakautensa eksoottisempia drinkkejä, jotka hivelevät juojan makuhermoja.

Niiden suosiota on siivittänyt myös se, että proseccolla voi valmistaa erittäin helposti monia erilaisia drinkkejä kotona, jolloin se on onnistunut valinta esimerkiksi ystäväkokoontumisiin.

  • Bellini

Yksinkertaisuudellaan Bellini on makean raikas juoma. Siihen tarvitaan vain hieman persikkapyreetä ja prosecco-kuohuviinia, jotka sekoitetaan suoraan lasissa. Kuohuviinin ja pyreen pitää olla jäähtyneitä ennen drinkin valmistusta.

  • Creamy Prosecco

Jos hedelmäiset maut eivät hivele, niin kermaisen rikas Creamy Prosecco voi olla juuri oikea valinta sinulle. Kerman sijaan drinkin ainekset koostuvat vaniljajäätelöstä, haluamastasi makulikööristä (esimerkiksi lakka) ja kuohuviinistä. Yksi pallo vaniljajäätelöä asetetaan laakeaan drinkkilasiin, jonka päälle lisätään 2 cl haluamaasi likööriä ja 10 cl prosecco-kuohuviiniä. Juoma voidaan viimeistellä marjoilla.

Eksoottiset suomalaiset cocktailit

Lahjakkaat suomalaiset baarimikot ja drinkkibaarit ovat tuoneet markkinoille omia drinkkejään, jotka on suunniteltu suomalaiseen makuun ja niissä on käytetty kotimaisia aineksia. Monet niistä sopivat hyvin keskikesän juhlaan tai vaikkapa vapun juhlintaan.

  • Havis Amanda

Tässä raikkaassa drinkissä maistuu kesä, ja sitä voi maistella cocktail-baari Trillby & Chadwickin tiskillä. Sen voi valmistaa myös kesän juhliin itse esimerkiksi booliksi valmistujaisiin tai lakkiaisiin. Sen valmistamiseen tarvitaan 4 cl giniä, 2 cl sitruunamehua, 2 cl tuorepuristettua omenamehua, 2 cl sokerilientä ja ripaus kardemummaa. Koko drinkki kruunataan kuohuviinillä.

  • Mr. Pickle

Mielenkiintoiselta kuulostavan nimen takaa löytyy suomalaisia makunystyröitä hierova, tuju cocktail. Se sopii erinomaisesti aperitiiviksi ennen ruokailua tai kalan kaveriksi kesäpöytään. Sen valmistus vaatii kuitenkin jo eksoottisempia aineksia. Tarvitset 4 cl ginia, 3 cl kurkkumehua, 2 cl ruohosipulisiirappia ja 1 cl väkiviinaetikkaa. Ne sekoitetaan jäähileen kanssa, siivilöidään lasiin ja juoma koristellaan kurkkusiivulla ja hillosipulilla.

7 Sep 2020